Συνεργάτες

Το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του Plasis World αποτελείται από Γλωσσολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φυσιοθεραπευτές και Ψυχολόγους.
Τα προγράμματα Λογοθεραπείας & Ψυχολογίας του Plasis και οι υπεύθυνοι για αυτά θεραπευτές εποπτεύονται επίσημα από καθηγητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Το τμήμα εργοθεραπείας εποπτεύεται και διαθέτει εργοθεραπευτές εκπαιδευμένο στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση.

Τα προγράμματα αποκατάστασης αναπτυξιακών διαταραχών καθοδηγούνται και εποπτεύονται εβδομαδιαία από παιδοψυχίατρο και αναπτυξιολόγο παιδίατρο .


Υπεύθυνη των Κέντρων Λόγου και Μάθησης PLASIS WORLD είναι η Εβίτα Ζιούδρου, Κλινική Γλωσσολόγος Ειδικευμένη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα Προβλήματα Λόγου & Μάθησης, στην Ιταλία στο Παν/μιο της Padova καθώς και στη Μ. Βρετανία στο Παν/μιο του Μάντσεστερ. Η Εβίτα Ζιούδρου εγκαινίασε το PlasisWorld το 1989 ενώ το 2000 αναδιοργάνωσε πρωτοποριακά τις υπηρεσίες του κέντρου. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σαν λογοθεραπεύτρια στο ΕΛΠΙΔΑ (Μονάδα Αποκατάστασης Παιδιών με Αυτισμό), στο Σύλλογο Βαρήκοων Παιδιών Θεσσαλονίκης, σε πολυάριθμα Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διάγνωση και αντιμετώπιση Δυσκολιών Επικοινωνίας & Λόγου, στη Σχολική Ετοιμότητα, στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση Αναπτυξιακών Διαταραχών Αυτισμού, Asperger, στην Εντατική Θεραπεία (Intensive Interaction), στη Δυσφαγία, καθώς και στις Πολυαισθητηριακές Αναπηρίες. Ανακοίνωσε πολυάριθμες εργασίες γύρω από την "Εντατική Αλληλεπίδραση", τα "Διαγνωστικά Θέματα Αναπτυξιακών Διαταραχών", τη «Δυσφαγία», το «Παιχνίδι και την Επικοινωνία» κα. Συχνά διοργανώνει ή συμμετέχει σαν ομιλητής σε Παγκόσμια και Πανελλαδικά Συνέδρια και είναι ενεργό μέλος του UK Linguist Accosiation, IALP International Association of Speech Therapists and Phoniatrs


Στη Διεπιστημονική Ομάδα συνεργάζονται οι παρακάτω Ειδικοί Επιστήμονες:


Μουτίσια Χαρίκλεια : Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Πιστοποιημένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και στον Τραυλισμό. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης, Βαρηκοΐα και φέρουν κοχλιακό εμφύτευμα ή ακουστικά βαρηκοΐας.

Οικονόμου Ιωάννα : Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι πιστοποιημένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες των παιδιών με ΔΑΔ και έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση Διαταραχών Λόγου & Ομιλίας αλλά και εμπειρία στην παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΑΔ σε σχολικό περιβάλλον. 

Βέρρα Αγγελική : Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι πιστοποιημένη στη Χρήση οπτικών / απτικών σημάτων για τη δυσπραξία «sings make talk», στην αντιμετώπιση Διαταραχών Λόγου & Ομιλίας αλλά και μεγάλη εμπειρία στην παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΑΔ σε σχολικό περιβάλλον.

Φυλακτού Ελευθερία : Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας & Λογοθεραπείας με μεταπτυχιακό στη Ειδική Αγωγή. (Metropolitan College of Thessaloniki). Είναι πιστοποιημένη στην αντιμετώπιση Διαταραχών Λόγου & Ομιλίας, έχει ειδικό ενδιαφέρον και εμπειρία στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης και Βαρηκοΐα αλλά και πολυετή εμπειρία στην παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΑΔ σε σχολικό περιβάλλον.

Σιώκη Ξανθίππη : Απόφοιτη τμήματος Λογοθεραπειας ΤΕΙ Ηπείρου, με εξάμηνη φοίτηση στο τμήμα Λογοθεραπειας του Πανεπιστημίου Λιεπάγιας στη Λετονία και παράλληλη κλινική άσκηση σε περιστατικά με βαρηκοΐα, νευρολογικές & αναπτυξιακές διαταραχές. Συμμετοχή στο 1o Συνέδριο Λογοθεραπευτών Βαλτικής με θέμα τη διγλωσσία και συνεχής επιμόρφωση στον τομέα των Μαθησιακών Δυσκολιών.

Μαρινόπουλος Ελευθέριος : Πτυχιούχος Γλωσσολογίας και Αγγλικής Γλώσσας στο Παν/μιο του Essex με ειδίκευση στις ειδικές γλωσσικές διαταραχές. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και είναι πιστοποιημένος στην ειδική αγωγή, την αξιολόγηση, αντιμετώπιση και θεραπεία δυσκολιών επικοινωνίας, διάσπασης προσοχής και δυσπραξίας.  

Μιχαδάση Άννα : Πτυχιούχος του Τμήματος Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών (ΣΕΥΠ), με ειδίκευση και πιστοποίηση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Πολύχρονη συνεργασία με Κέντρο Αποκατάστασης με ασθενείς με Νευρολογικά προβλήματα ΑΕΕ, Τετραπληγία, ΚΕΚ και ατομικές συνεδρίες με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αποκατάσταση οπτικοκινητικών διαταραχών, δυσπραξίας και ΔΕΠ.Υ

Μυλωνά Γεωργία : Πτυχιούχος του Τμήματος Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών(ΣΕΥΠ). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Κέντρο Αποκατάστασης Νευρολογικών Ασθενών καθώς και έχει διδάξει ως καθηγήτρια σε ΙΕΚ Βοηθών Εργοθεραπείας. Ειδικεύεται στη Θεραπευτική Ιππασία και στη Μέθοδο Bobath. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αποκατάσταση οπτικοκινητικών διαταραχών, δυσπραξίας και ΔΕΠΥ.

Κωστάκη Ελένη : Απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ διαθέτει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη «Σχολική Ψυχολογία» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας . Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη Σχολική Ετοιμότητα.

Τάνη Ευτυχία : Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Έχει ειδίκευση και πιστοποίηση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Νοητική Στέρηση, Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη Σχολική Ετοιμότητα.

Μόσχου Άννα :  Πτυχιούχος του Τμήματος Παιδοψυχολογίας (Ε.Κ.Ε.Σ) είναι ειδικευμένη στη Συμβουλευτική - Γνωστική Ψυχολογία και έχει ειδικό ενδιαφέρον στη Συμβουλευτική παιδιών, γονιών και ομάδων.

Βύζαλη Τίνα : Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πάτρας. Έχει ειδίκευση και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στην παράλληλη στήριξη μαθητών στο σχολείο, στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη Σχολική Ετοιμότητα.

Μπέκα Μαρίνα : Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνική - Κλινική Ψυχολογία είναι εκπαιδευμένη στην Συστημική - Οικογενειακή Θεραπεία. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στη Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Μαρινοπούλου Όλγα: Πτυχιούχος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στο θεατρικό παιχνίδι και στην εκπαίδευση των κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών που εμφανίζουν δυσκολίες συμπεριφοράς και προσαρμοστικότητας.

Βασιλειάδης Δημήτρης: Φυσικοθεραπευτής απόφοιτος Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος με ειδίκευση στη Mulligan Therapy για μυοσκελετικά περιστατικά καθώς και με ειδικότητα βελονιστή με εφαρμογή στη δυτική και κινέζικη ιατρική. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην εκπαίδευση παιδιών που εμφανίζουν κινητικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και πολύχρονη εμπειρία μέσα από τη συνεργασία του με Κέντρο Αποκατάστασης, σε ιατρείο φυσικής ιατρικής - κέντρο Βελονισμού, και σαν υπεύθυνος φυσιοθεραπευτής ομάδας basket.

Μιχαλάκας Απόστολος: Φυσικοθεραπευτής Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος με ειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη θεραπεία και εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων που εμφανίζουν μυοσκελετικές, κινητικές και άλλες διαταραχές κίνησης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διδασκαλία συναδέλφων και την εποπτεία περιστατικών που απαιτούν ειδική φροντίδα αναπτυξιακής φυσιοθεραπείας και είναι υπεύθυνος ιδιωτικού κέντρου φυσιοθεραπείας.

Με το Plasis World συνεργάζονται με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συμβούλου έγκριτοι Παιδοψυχίατροι, Αναπτυξιολόγοι, Νευρολόγοι, Διαιτολόγοι και ΩΡΛ Ιατροί.
Το κέντρο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και επί σειρά ετών εκπαιδεύει και εποπτεύει αποφοίτους του τμήματος Λογοθεραπείας.
Σε τακτική βάση το Plasis World διοργανώνει σεμινάρια που αποσκοπούν στην εξιδείκευση των συναδέλφων αλλά και στην ενημέρωση του κοινού.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αγαστή συνεργασία με κάθε ειδικό (γιατρό, εκπαιδευτικό, συναδέλφο) που υποστηρίζει τα άτομα με τα οποία συνεργαζόμαστε.