Ομάδες Παιδιών

Για πρώτη φορά το 2004 το κέντρο Plasis World ξεκίνησε την λειτουργία προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου για τα παιδιά του κέντρου μας και για τα αδέρφια τους.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών, δηλαδή την ανάπτυξη σχέσεων με συνομήλικα παιδιά, την εκμάθηση κοινωνικών κανόνων και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Παράλληλα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούριους τρόπους ψυχαγωγίας και εκτόνωσης.

Η δημιουργία και λειτουργία μιας ομάδας παιδιών αποσκοπεί, επίσης, στην κάθε είδους αποφόρτισης των γονέων από επιπλέον ευθύνες, όπως της φύλαξης των παιδιών, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες στο κέντρο.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται δυο φορές την εβδομάδα με άλλα παιδιά σε ένα περιβάλλον οικείο και ασφαλές, δίπλα σε ευαισθητοποιημένους παιδαγωγούς και ειδικούς που γνωρίζουν τις ανάγκες τους και εργάζονται με την καλύτερη διάθεση για να τους χαρίσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Σε μικρότερη κλίμακα και με διαφοροποιημένες δραστηριότητες λειτουργούν ομάδες κοινωνικοποίησης παιδιών όλη τη χρονία.Στόχος των ομάδων αυτών είναι η εκμάθηση κανόνων κοινωνικής αλληλεπίδρασης, η εξασφάλιση της συνεργατικότητας και η σταθεροποίηση της συμπεριφοράς καθώς και η εφαρμογή στην πράξη κατάλληλων πλαισίων συνομιλίας και διαλόγου μέσα σε μια ομάδα.

Επίσης μέρος της εκπαίδευσης παιδιών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες γίνεται μέσω ομάδων που αποσκοπούν στην αφύπνιση των υγιών κινήτρων ανταγωνισμού, στην εκμάθηση της συνεργασίας, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης τους και στην έκθεση τους σε ποικίλες λογοτεχνικές μορφές λόγου που θα τους καλλιεργήσουν και ταυτόχρονα θα τους βοηθήσουν να εξασκήσουν την κριτική τους ικανότητα.

BLUΕ BALOON - FOCUS ON ART
Πρόκειται για ομάδα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με στόχο την καλλιέργεια του οπτικοκινητικού συντονισμού, την κινητοποίηση, την συγκέντρωση και την ολοκλήρωση έργου, την βελτίωση της συμπεριφοράς και την ομαδική λειτουργικότητα.
Απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν προκειμένου να παράγουν έργο και να λειτουργήσουν μέσα σε ομάδα. Λειτουργεί θεραπευτικά στο άγχος που συσσωρεύουν τα παιδιά με τις υπόλοιπες μαθησιακού τύπου δραστηριότητες.
Στην ομάδα θα ασχοληθούμε με χρώματα, πυλό, μας παπιέ, ύφασμα, βιτρό και ότι μπορεί να βάλει ο νους σας! Θα μιλήσουμε για τέχνη και θα βάλουμε μπροστά πρότζεκτ σχεδιαστικά και άλλα!
Πληροφορίες: 2310 240 654, 2310 466959

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ
Πρόκειται για ομάδες παιδιών που διασκεδάζουν και μαθαίνουν βλέποντας έργα τέχνης σε μουσεία ή ταινίες στο σινεμά, περπατώντας στους δρόμους, μαζεύοντας αντικείμενα στο πάρκο επισκεπτόμενες σούπερ μάρκετ,καταστήματα, εργαστήρια.
Πληροφορίες: 2310 240 654, 2310 466959

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται φέτος στό γραφείο της Θέρμης το θεατρικό παιχνίδι. Η ομάδα αποσκοπεί στην ελεύθερη έκφραση και καλλιέργεια του λόγου, στην κοινωνικοποίηση και την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης. Το πρόγραμμα της ομάδας αποτελούν ασκήσεις μίμησης, αναπνοών, ορθοφωνίας, δραματοποίησης και χορού-κίνησης και πραγματοποιείται με την επιμέλεια και καθοδήγηση της Θεατροπαιδαγωγού μας Όλγας Μαρινοπούλου.
Πληροφορίες: 2310 240654 2310 466959