Συνεργάτες

Το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Λόγου & Μάθησης  PLASISWORLD αποτελείται από  ειδικούς και κλινικούς θεραπευτές όπως: Γλωσσολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φυσιοθεραπευτές και Ψυχολόγους. 
Τα προγράμματα Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής & Ψυχολογίας των PLASISWORLD καθώς και οι υπεύθυνοι για αυτά θεραπευτές έχουν συστημική και διεπιστημονική κατεύθυνση καθώς και καθοδήγηση από έγκριτο διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ & ΑΤΕΙ  των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης των Ιωαννίνων κ.α. Το τμήμα Εργοθεραπείας των PLASISWORLD διαθέτει εργοθεραπευτές ευαισθητοποιημένους και εκπαιδευμένους σε σύγχρονες θεραπευτικές  νευροεξελικτικές προσεγγίσεις  καθώς και στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. 

Τα προγράμματα αποκατάστασης των αναπτυξιακών διαταραχών καθοδηγούνται  από τη διεπιστημονική ομάδα των κέντρων και συνεργάζονται διεπιστημονικά με παιδοψυχίατρους, αναπτυξιολόγους και άλλους ειδικούς ιατρούς.

Υπεύθυνη των Κέντρων Λόγου και Μάθησης PLASISWORLD είναι η Εβίτα Ζιούδρου, Κλινική Γλωσσολόγος ΜΑ/ΒΑ. Η Εβίτα Ζιούδρου είναι ειδικευμένη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα Προβλήματα Λόγου & Μάθησης, στην Ιταλία στο Παν/μιο της Padova, στη Μ. Βρετανία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στην Ελλάδα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η Εβίτα Ζιούδρου εγκαινίασε το PlasisWorld το 1989 ενώ το 2000 αναδιοργάνωσε πρωτοποριακά τις υπηρεσίες του κέντρου. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σαν λογοθεραπεύτρια σε πολυάριθμα Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολικά και άλλα Ιδρύματα,  όπως Μονάδες Αποκατάστασης Παιδιών με Αυτισμό, Συλλόγους Βαρήκοων Παιδιών, Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διάγνωση και αντιμετώπιση Δυσκολιών Επικοινωνίας & Λόγου, στη Σχολική Ετοιμότητα, στη Διάγνωση και Συμβουλευτική των Γονέων και των Δασκάλων για την Αντιμετώπιση Αναπτυξιακών Διαταραχών Αυτισμού, Asperger, στην Εντατική Θεραπεία (Intensive Interaction), στη Δυσφαγία,στις Πολυαισθητηριακές Αναπηρίες και στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Θεραπεία. Ανακοίνωσε πολυάριθμες εργασίες γύρω από την «Εντατική Αλληλεπίδραση», τα «Διαγνωστικά Θέματα Αναπτυξιακών Διαταραχών», τη «Δυσφαγία», το «Παιχνίδι και την Επικοινωνία», την «Ανάπτυξη των Κοινωνικών Δεξιοτήτων και της Ενσυναίσθησης μέσα από το Εκπαιδευτικό Δράμα». Η Εβίτα Ζιούδρου είναι διαπιστευμένη Μέντορας και Εκπαιδευτής Ενηλίκων εξιδικευμένη στη διδασκαλία του μαθήματος της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας συνεργάζεται με τις ιδιότητες αυτές με διάφορα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού (Παν/μιο Ιωαννίνων, Meditterenean College, University of Northampton, DEI College etc). Συχνά διοργανώνει ή συμμετέχει σαν ομιλητής, εμψυχωτής και συντονιστής σε Παγκόσμια και Πανελλαδικά Συνέδρια, σε Βιωματικές Ομάδες  Αυτοβελτίωσης και Συμβουλευτικής Δασκάλων και Γονέων και είναι ενεργό μέλος του UK Linguist Accosiation, IALP International Association of Speech Therapists and Phoniatrs. 

Στη Διεπιστημονική Ομάδα των PLASISWORLD συνεργάζονται οι παρακάτω Ειδικοί Επιστήμονες:

Ψυχολόγος: Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνική - Κλινική Ψυχολογία είναι εκπαιδευμένη στην Συστημική - Οικογενειακή Θεραπεία. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στη Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Λογοπεδικός: Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Πιστοποιημένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και στον Τραυλισμό. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης, Βαρηκοΐα.

Λογοπεδικός: Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Πιστοποιημένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και στον Τραυλισμό. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης, Βαρηκοΐα και φέρουν κοχλιακό εμφύτευμα ή ακουστικά βαρηκοΐας.

Γλωσσολόγος-Ειδικός Παιδαγωγός: Πτυχιούχος Γλωσσολογίας και Αγγλικής Γλώσσας στο Παν/μιο του Essex με ειδίκευση στις ειδικές γλωσσικές διαταραχές. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και είναι πιστοποιημένος στην ειδική αγωγή, την αξιολόγηση, αντιμετώπιση και θεραπεία δυσκολιών επικοινωνίας, διάσπασης προσοχής και δυσπραξίας. Συντονίζει ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων και εφαρμόζει προγράμματα οργάνωσης της μελέτης αυτοελέγχου και αυτοενημερότητας.

Φυσικοθεραπευτής: Φυσικοθεραπευτής Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος με ειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη θεραπεία και εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων που εμφανίζουν μυοσκελετικές, κινητικές και άλλες διαταραχές κίνησης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διδασκαλία συναδέλφων και την εποπτεία περιστατικών που απαιτούν ειδική φροντίδα αναπτυξιακής φυσιοθεραπείας και είναι υπεύθυνος ιδιωτικού κέντρου φυσιοθεραπείας.  

Εργοθεραπεύτρια: Πτυχιούχος του Τμήματος Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών(ΣΕΥΠ). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Κέντρο Αποκατάστασης Νευρολογικών Ασθενών. Ειδικεύεται στη Θεραπευτική Ιππασία και στη Μέθοδο Bobath. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αποκατάσταση οπτικοκινητικών διαταραχών, δυσπραξίας και ΔΕΠΥ.

Θεατρολόγος: Πτυχιούχος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ειδικεύεται στο  διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών -«οι Διαταραχές της Επικοινωνίας»,  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στο θεατρικό παιχνίδι, την ανάπτυξη του λόγου και στην εκπαίδευση των κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών που εμφανίζουν αυτισμό, δυσκολίες επικοινωνίας, συμπεριφοράς και προσαρμοστικότητας.

Παιδοψυχολόγος:  Πτυχιούχος του Τμήματος Παιδοψυχολογίας (Ε.Κ.Ε.Σ) είναι ειδικευμένη στη Συμβουλευτική - Γνωστική Ψυχολογία και έχει ειδικό ενδιαφέρον στη Συμβουλευτική παιδιών, γονιών και ομάδων. 

Λογοπεδικός: Πτυχιούχος τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Συνεργασία με κέντρο αποκατάστασης νευρολογικών διαταραχών. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη θεραπεία παιδιών με γλωσσικές διαταραχές και αυτισμό, καθώς είναι στο τελικό στάδιο εξειδίκευσης της μεθόδου Padovan.
Λογοπεδικός-Ειδικός Παιδαγωγός: Πτυχιούχος Λογοθεραπείας -Ειδικής Αγωγής, (Mediterranean College of Thessaloniki- University of Derby). Έχει εξειδίκευση στις Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (HND, Supporting People with Specific Learning Dissabilities). Διαθέτει εμπειρία στην παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΑΔ σε σχολικό περιβάλλον.

Ειδικός Παιδαγωγός: Πτυχιούχος του Φιλοσοφικού Τμήματος  του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετεκπευδευμένη στην ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Bologna της Ιταλίας. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση  παιδιών που εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσαριθμησία, μη λεκτικές μαθησιακές διαταραχές.

Λογοπεδικός: Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Έχει ειδικό ενδιαφέρον κ στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης, Διαταραχές της Ροής του Λόγου.

Εργοθεραπευτής: Εργοθεραπευτής Α. Πτυχιούχος του Τμήματος Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών(ΣΕΥΠ). Έχει εκπαιδευτεί σε πρωτοβάθμιο κέντρο  διάγνωσης και την αξιολόγησης των αναπτυξιακών διαταραχών. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αισθητηριακή ολοκλήρωση, στην αποκατάσταση οπτικοκινητικών διαταραχών, δυσπραξίας και ΔΕΠΥ

Λογοπεδικός: Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης, Διαταραχές της Ροής του Λόγου, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή.   

Τα Κέντρα Λόγου & Μάθησης   PLASISWORLD συνεργάζονται σε σταθερή βάση  με καταξιωμένους ειδικούς Παιδοψυχίατρους Αναπτυξιολόγους, Νευρολόγους, Διαιτολόγους ΩΡΛ και άλλους Ιατρούς. Επί σειρά ετών τα PLASISWORLD συνεργάζονται  με δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ,  των Ιωαννίνων, Πατρών, Κρήτης, Βόλου, Αιγαίου κ.α με την ιδιότητα του μέντορα και επόπτη αποφοίτων και του εκπαιδευτικού κέντρου που προσφέρει κλινική άσκηση, εποπτεία και πρακτική σε φοιτητές των τμημάτων Ψυχολογίας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Εργοθεραπείας κ.α. Σε τακτική βάση τα PLASISWORLD  διοργανώνουν σεμινάρια που αποσκοπούν στην εξιδείκευση των συναδέλφων αλλά και στην ενημέρωση του κοινού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού των κέντρων και τη διεπιστημονική συνεργασία με κάθε ειδικό, γιατρό, εκπαιδευτικό, φροντιστή, συναδέλφο που υποστηρίζει τα άτομα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Η Ομάδα των PLASISWORLD υποστηρίζεται από το παρακάτω Διοικητικό Προσωπικό:

Υπεύθυνη Χώρου του PLASISWORLD Εθνικής Αμύνης, ειδικευμένη στην Γραμματειακή Υποστήριξη με πολυετή εμπειρία και σεβασμό στις οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υπεύθυνη Χώρου του PLASISWORLD Θέρμης, ειδικευμένη στα Λογιστικά και την Γραμματειακή Υποστήριξη με πολυετή εμπειρία και σεβασμό στις οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υπεύθυνη Χώρου του PLASISWORLD Ωραιοκάστρου, Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών με κατεύθυνση στην Κοινωνική Εργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.