Συνεργάτες

Το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του Plasis World αποτελείται από Γλωσσολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φυσιοθεραπευτές και Ψυχολόγους. 
Τα προγράμματα Λογοθεραπείας & Ψυχολογίας του Plasis και οι υπεύθυνοι για αυτά θεραπευτές εποπτεύονται επίσημα από καθηγητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Το τμήμα εργοθεραπείας εποπτεύεται και διαθέτει εργοθεραπευτές εκπαιδευμένο στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. 

Τα προγράμματα αποκατάστασης αναπτυξιακών διαταραχών καθοδηγούνται και εποπτεύονται εβδομαδιαία από παιδοψυχίατρο και αναπτυξιολόγο παιδίατρο.

Υπεύθυνη των Κέντρων Λόγου και Μάθησης PLASIS WORLD είναι η Εβίτα Ζιούδρου, Κλινική Γλωσσολόγος Ειδικευμένη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα Προβλήματα Λόγου & Μάθησης, στην Ιταλία στο Παν/μιο της Padova καθώς και στη Μ. Βρετανία στο Παν/μιο του Μάντσεστερ. Η Εβίτα Ζιούδρου εγκαινίασε το PlasisWorld το 1989 ενώ το 2000 αναδιοργάνωσε πρωτοποριακά τις υπηρεσίες του κέντρου. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σαν λογοθεραπεύτρια στο ΕΛΠΙΔΑ (Μονάδα Αποκατάστασης Παιδιών με Αυτισμό), στο Σύλλογο Βαρήκοων Παιδιών Θεσσαλονίκης, σε πολυάριθμα Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διάγνωση και αντιμετώπιση Δυσκολιών Επικοινωνίας & Λόγου, στη Σχολική Ετοιμότητα, στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση Αναπτυξιακών Διαταραχών Αυτισμού, Asperger, στην Εντατική Θεραπεία (Intensive Interaction), στη Δυσφαγία, καθώς και στις Πολυαισθητηριακές Αναπηρίες. Ανακοίνωσε πολυάριθμες εργασίες γύρω από την "Εντατική Αλληλεπίδραση", τα "Διαγνωστικά Θέματα Αναπτυξιακών Διαταραχών", τη «Δυσφαγία», το «Παιχνίδι και την Επικοινωνία» κα. Συχνά διοργανώνει ή συμμετέχει σαν ομιλητής σε Παγκόσμια και Πανελλαδικά Συνέδρια και είναι ενεργό μέλος του UK Linguist Accosiation, IALP International Association of Speech Therapists and Phoniatrs 

Στη Διεπιστημονική Ομάδα συνεργάζονται οι παρακάτω Ειδικοί Επιστήμονες:

Μουτίσια Χαρίκλεια: Πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Πιστοποιημένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και στον Τραυλισμό. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών που εμφανίζουν καθυστέρηση Λόγου, Ομιλίας, Διαταραχές Γλωσσικής Ανάπτυξης, Βαρηκοΐα και φέρουν κοχλιακό εμφύτευμα ή ακουστικά βαρηκοΐας. 

Τουλουμτζόγλου Δέσποινα: Πτυχιούχος τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Συνεργασία με κέντρο αποκατάστασης νευρολογικών διαταραχών. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη θεραπεία παιδιών με γλωσσικές διαταραχές και αυτισμό, καθώς είναι στο τελικό στάδιο εξειδίκευσης της μεθόδου Padovan.

Μποζατζίδου Λεμονιά: Πτυχιούχος Λογοθεραπείας (Mediterranean College of Thessaloniki). Έχει εξειδίκευση στις Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Διαθέτει εμπειρία στην παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΑΔ σε σχολικό περιβάλλον.

Μαρινόπουλος Ελευθέριος: Πτυχιούχος Γλωσσολογίας και Αγγλικής Γλώσσας στο Παν/μιο του Essex με ειδίκευση στις ειδικές γλωσσικές διαταραχές. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και είναι πιστοποιημένος στην ειδική αγωγή, την αξιολόγηση, αντιμετώπιση και θεραπεία δυσκολιών επικοινωνίας, διάσπασης προσοχής και δυσπραξίας.  

Μυλωνά Γεωργία: Πτυχιούχος του Τμήματος Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών(ΣΕΥΠ). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Κέντρο Αποκατάστασης Νευρολογικών Ασθενών καθώς και έχει διδάξει ως καθηγήτρια σε ΙΕΚ Βοηθών Εργοθεραπείας. Ειδικεύεται στη Θεραπευτική Ιππασία και στη Μέθοδο Bobath. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στην αποκατάσταση οπτικοκινητικών διαταραχών, δυσπραξίας και ΔΕΠΥ.

Μόσχου Άννα:  Πτυχιούχος του Τμήματος Παιδοψυχολογίας (Ε.Κ.Ε.Σ) είναι ειδικευμένη στη Συμβουλευτική - Γνωστική Ψυχολογία και έχει ειδικό ενδιαφέρον στη Συμβουλευτική παιδιών, γονιών και ομάδων. 

Μπέκα Μαρίνα: Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνική - Κλινική Ψυχολογία είναι εκπαιδευμένη στην Συστημική - Οικογενειακή Θεραπεία. Έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στη Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Μαρινοπούλου Όλγα: Πτυχιούχος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στο θεατρικό παιχνίδι και στην εκπαίδευση των κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών που εμφανίζουν δυσκολίες συμπεριφοράς και προσαρμοστικότητας.

Μιχαλάκας Απόστολος: Φυσικοθεραπευτής Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος με ειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη θεραπεία και εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων που εμφανίζουν μυοσκελετικές, κινητικές και άλλες διαταραχές κίνησης. Έχει ειδικό ενδιαφέρον στη διδασκαλία συναδέλφων και την εποπτεία περιστατικών που απαιτούν ειδική φροντίδα αναπτυξιακής φυσιοθεραπείας και είναι υπεύθυνος ιδιωτικού κέντρου φυσιοθεραπείας. 

Με το Plasis World συνεργάζονται με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συμβούλου έγκριτοι Παιδοψυχίατροι, Αναπτυξιολόγοι, Νευρολόγοι, Διαιτολόγοι και ΩΡΛ Ιατροί. Το κέντρο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και επί σειρά ετών εκπαιδεύει και εποπτεύει αποφοίτους του τμήματος Λογοθεραπείας. Σε τακτική βάση το Plasis World διοργανώνει σεμινάρια που αποσκοπούν στην εξιδείκευση των συναδέλφων αλλά και στην ενημέρωση του κοινού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αγαστή συνεργασία με κάθε ειδικό (γιατρό, εκπαιδευτικό, συναδέλφο) που υποστηρίζει τα άτομα με τα οποία συνεργαζόμαστε.